Dag 12: Van Padrón naar Santiago de Compostela, 25 km
8 oktober 2024 - Santiago de Compostela, Spanje
Vanmorgen na de koffie al vroeg vertrokken. Om kwart over 7 liep ik al in het donker langs een drukke weg. Er waren op dat tijdstip weinig andere pelgrims te bekennen, dus het was goed opletten dat ik de goede richting op ging.
Ik moest die zeer drukke weg wel een keer of 4 oversteken, levensgevaarlijk. Er was niet altijd een zebrapad. De route liep nu eenmaal zo en er was ook geen voetpad langs de weg.
Het regende af en toe een beetje, maar het viel nog mee. Er volgde nog een pad omhoog door een bos en ik liep achter een andere pelgrim zo’n 50 meter voor mij. Die ging ineens rechtsaf en ik ging op dat punt ook bijna automatisch rechtsaf. Maar er was helemaal geen pad, het pad ging gewoon rechtdoor. Die was dus even snel de bossen ingelopen omdat hij iets kwijt moest.
Na een tijdje zag ik op een heuvel in de verte Santiago de Compostela liggen met de kenmerkende torens van de kathedraal. Ik moest toen nog 7,5 km lopen.
Bij het binnenlopen van de stad begon het wat harder te regenen.
Om 13:00 uur kwam ik aan op het plein voor de kathedraal, het Praza do Obradoiro. Dit is het einde van de Camino Português. Nu kwam ik een keer vanaf de andere kant het plein op en niet via de doorgang met de doedelzakspeler.
Ik heb daarna mijn Compostela opgehaald en ben de stad nog ingegaan voordat ik naar mijn hostel ging.
Nu uitrusten en nog wat genieten van Santiago de Compostela en dan morgen met de bus naar Porto.
Vanaf daar vlieg ik donderdag weer lekker naar huis.
Iedereen bedankt voor alle steun en leuke reacties.
Hasta la próxima!

Dank je wel daarvoor.
Geniet nog ff van Santiago en een hele goede terugreis naar de mensen die je lief zijn. Hasta la próxima.
en nu terug naar Brabant voor berijden
Voor de volgende trip.😎👍