Uiteindelijk toch nog op pad dit jaar

15 juli 2026

Zoals vaker, het loopt niet altijd zoals gepland. Dat geeft niet, we passen de plannen gewoon weer aan.
Het lopen van een tocht in Spanje is, zoals ik al eerder heb aangegeven, een soort verslaving geworden voor mij. Eventjes er uit, ik alleen met mijn rugzak.

De laatste week van september ga ik dus alsnog de Camino Inglès lopen van Ferrol naar Santiago de Compostela. Gelukkig is het vliegveld bij Santiago weer open en heb ik een directe vlucht kunnen boeken.  Voordat ik start vanuit Ferrol breng ik eerst een dag door in La Coruña (A Corunã in Galicië). Vorig jaar kreeg ik een tip van een andere pelgrim om La Coruña te bezoeken als ik de Camino Inglès zou gaan lopen.
La Torre de Hercules, de oudste nog werkende vuurtoren ter wereld, staat hier en is zeker de moeite waard om te beklimmen en van het uitzicht te genieten.
Aan het eind van de dag vertrek ik dan met de bus naar Ferrol en overnacht ik daar, de ochtend daarna start ik mijn wandeltocht. Het is maar ongeveer 115 km en dus kom ik, als het goed is, de vijfde dag in Santiago aan.

Ik heb er weer erg veel zin in en ben ook al plannen aan het maken voor volgend jaar. Dan wil ik weer het eerste deel van de Camino del Norte gaan lopen tot Bilbao, alleen of met z'n tweeën.
Het is in ieder geval weer fijn om naar iets uit te kunnen kijken. Dan kan ik ook weer mijn Spaans uit gaan proberen.

1. RIEN Berrevoets:
    15 juli 2026
    Dat is een mooie tocht Erik. Ik liep hem in 2022. La Coruna heb ik niet gezien maar ik was toen ook al een tijdje onderweg omdat ik eerst de Camino Portigues gelopen had.
  2. Eric van den Hoef:
    16 juli 2026
    Een mooi vooruitzicht, ik heb er zin in. Heb jij ook weer plannen, Rien?
  3. Gerda:
    15 juli 2026
    Veel plezier en geniet van de stilte
  4. Eric van den Hoef:
    16 juli 2026
    Ga ik zeker doen. Thuis is het ook wel genieten van iedereen om mij heen, maar vooral van de twee kleintjes!
  5. Rene:
    Enjoy
  6. Louis:
    15 juli 2026
    Ook wij, Broer en louis gaan je volgen !
  7. Eric van den Hoef:
    16 juli 2026
    Misschien een keer ook iets voor jou, Louis?
  8. Mireille:
    15 juli 2026
    Wat leuk, Erik, gaan we je weer volgen. Groetjes van ons
  9. Corrie Van de Water:
    15 juli 2026
    Wat fijn. Mooi vooruitzicht!
  10. Ria van Laarhoven:
    15 juli 2026
    Mooi he. Het gaat nooit over. Graag ga ik je weer volgen. Buen Camino.
  11. Astrid Vervoort:
    15 juli 2026
    Leuk, Erik! Alvast veel succes en plezier gewenst!
  12. Bianca:
    Super Erik genieten. We volgen jouw avonturen veel succes
  13. Nelly&Marjo:
    Goed vooruitzicht!
  14. Twan:
    17 juli 2026
    heel veel succes en veel plezier
    GRT Twan en Cilia
  15. RIEN Berrevoets:
    17 juli 2026
    Ik ben in mei op de Camino del Ebro geweest, pak um beet vanaf de kust bij Salou tot Logrono. Ik was de enige pelgrim...
  16. Eric van den Hoef:
    18 juli 2026
    Lijkt me ook een aparte ervaring, als enige pelgrim. Was het dan ook moeilijk om een albergue of zo te vinden of was je echt op hotels aangewezen?
  17. Louis:
    18 juli 2026
    Eric , Is al jaren mijn wens.
    Als ik met pensioen ga (inmiddels al 12 jaar) ga in de Santiago de compastella lopen.
    Nog steeds 0 op de teller.
    Groet louis